Gift ontvangen

Welkome verrassing voor KC de Wilgen! 

Na 1,5 jaar stopt het sociale initiatief ‘Sliedrecht achter Vluchtelingen Oekraïne’. Met praktische hulp, goederen, voeding, financiële steun, activiteiten en doorverwijzingen naar instanties en organisaties stonden zij deze mensen met een hulpvraag bij.  

Natuurlijk werden ook de feestelijke momenten niet vergeten die zo ontzettend belangrijk zijn om te blijven vieren. Juist ook als je gescheiden bent van je geboorteland en geliefden is het van grote waarde om met de mensen in je nabijheid stil te staan, te herdenken en gedenken. Verjaardagen, Sinterklaas, Kerstfeest en andere feestelijkheden werden georganiseerd of ondersteund.  

Maar nu is het moment daar dat Annet Visser en Peter de Borst gaan stoppen met deze activiteiten. Het geheel draait en loopt goed en extra hulp is niet meer nodig. Het initiatief heeft veel sponsoring, financiële steun en hulp mogen ontvangen deze tijd. Daar danken beiden alle inwoners nogmaals van harte voor.  

 

Het resterende bedrag op onze rekening is maandag 4 september symbolisch overhandigd aan K.C. De Wilgen. Deze school heeft vanaf het begin een speciale Oekraïense klas opgestart om de vele kinderen onderwijs te kunnen geven. Deze mooie donatie zal besteed gaan worden aan voornamelijk 3 hoofddoelen voor deze speciale groep;  

Bijdrage in een verder vervolg met specifieke onderwijsondersteuning om een soepele overgang te realiseren op cognitief en sociaal emotioneel gebied bij instroom in de reguliere klas op KC de Wilgen. 

Bijdrage in een verder vervolg van sociale en culturele kennismaking in Nederland en actief Burgerschap. 

Bijdrage in een verder vervolg aan een gezonde en vitale levensstijl op KC de Wilgen en thuis. 

 

Namens het gehele team van KC de Wilgen en Stichting OPOPS willen wij iedereen bedanken die in welke vorm dan ook een bijdrage heeft geleverd voor onze leerlingen.