Wasko

In ons Integraal Kindcentrum vangen we kinderen op van 0 tot 13 jaar. Overdag gaan de kinderen naar school en de voor- en naschoolse opvang wordt verzorgd door onze partner Wasko Kinderopvang. School en opvang werken nauw samen.
Ook kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen bij Wasko terecht op de dagopvang of de peuterspeelgroep.
 
Kinderdagverblijf (0-4 jaar)
Bij KDV De Wilgen weten we precies wat je kind nodig heeft: goede zorgen in combinatie met liefdevolle aandacht. Je kind krijgt de aandacht die bij de leeftijd en ontwikkelingsfase past. Daarbij is ons uitgangspunt om je kind de ruimte te geven om dingen zelf te ontdekken. Wij moedigen op het juiste moment aan en bieden de begeleiding die je kind nodig heeft. We werken met uitdagende thema’s en leeftijdsgerichte activiteiten die je kind aanspreekt. Knutselen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. Onze medewerkers zorgen voor uitdagend speelgoed en creatieve materialen.
Bij KDV De Wilgen werken we voor de allerkleinsten (0 tot 1 jaar) met babyspecialisten. Hierdoor kunnen we kijken naar de individuele behoefte van je baby zodat we het nog fijner voor je baby kunnen maken.
 
Peuterspeelgroep (2-4 jaar)
Peuters ontwikkelen zich erg snel. Ze zijn van nature actief, nieuwsgierig én willen erg graag leren. Bij PSG De Wilgen geven we je kind alle ruimte om te ontdekken en grenzen te verleggen. De gezellige en overzichtelijke speelgroep biedt uitdagende leerhoekjes waar iedere peuter plezier aan kan beleven.
Op de peuterspeelgroep wordt je kind spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Als het zover is, wordt de stap hierdoor minder groot en voelt het veel natuurlijker aan. PSG De Wilgen werkt nauw samen met OBS de Wilgen.
PSG De Wilgen is een VE (vroegschoolse educatie)-locatie. Dit betekent dat we hier extra aandacht geven aan kinderen die een mogelijke (taal)achterstand hebben.

BSO (4-13 jaar)
Voor en na schooltijd kunnen kinderen van groep 1 tot en met 8 op de BSO van Wasko energie ontladen en energie opdoen. Wasko staat bekend om het aanbod van veel en verschillende activiteiten, ook vanuit de activitheek DoenKids. Het uitkiezen van de activiteiten gaat in overleg met de kinderen, want zij weten als geen ander waar hun behoeftes liggen. Er is voor alle leeftijden altijd iets leuks en leerzaams te doen en rustig bijkomen van de schooldag kan natuurlijk ook.
Alles wat we bij BSO De Wilgen doen, doen we vanuit een positieve benadering. We geloven dat kinderen zich hierdoor beter ontwikkelen en dat dit het zelfvertrouwen vergroot. We kijken naar de talenten van je kind, monitoren je kind en werken aan hun ontwikkeling gedurende de tijd dat ze bij ons zijn.